השימוש בהדמיות אלה, שבזכות השתכללות הטכנולוגיה הינן קרובות עד מאוד למציאות, הוא לשתי מטרות: האחת, סיוע בהפגת החששות של המנותחים והמנותחות, והשנייה, מתן אפשרות למטופלים להבין כיצד ייראו לאחר ההליך הכירורגי ובכך לאפשר להם לפתח ציפיות ריאליות.
הפגת החששות
כמו לקראת כל ניתוח, ובעצם לפני כל הליך רפואי, ישנם באופן טבעי חששות רבים. במיוחד כשמדובר על איברים רגישים כמו ראש, מוח, רפואת עיניים, מחלות לב, וגם כשמדובר בניתוחים פלסטיים, והמתבצעים כמובן ביוזמתם המלאה של המנותחים, ומתוך בחירה מושכלת, חששות אלה קיימים ויוצרים מתח שניתן למנוע אותו – הן באמצעות הסברים מפורטים של הרופא המנתח, הן באמצעות קריאת חומר רלוונטי בנושא הניתוח הספציפי אותו עומדים לעבור (שהרי לכל הליך כירורגי מאפיינים ייחודיים משלו, בין אם מדובר במתיחת פנים, בין אם בשאיבת שומן מהישבן, ניתוח אף, הגדלת חזה או כל ניתוח אחר) והן באמצעות הדמיה ממוחשבת ומדויקת של מהלך הניתוח – מכיוון שאחד מגורמי המתח העיקריים הוא אי ודאות, וברגע שזו מתמוססת מתפוגגים גם המתח והחששות.
למעשה ישנם אף מקרים שבהם אדם מייחל לשינוי פיזי משמעותי ומבין שהדרך האופטימלית לחזות חדשה ומושכת יותר היא מתיחת בטן, הרמת עפעפיים, שאיבת שומן או ניתוח פלסטי אחר, אבל החששות מפני הניתוח הם כה עזים עד שהוא נמנע מלהתחיל בתהליך – הדמיות תלת מימד מאפשרות לו להסתגל לרעיון של הניתוח בהדרגה, וכך ליהנות בסופו של דבר מאף משופץ, צוואר מתח, בטן הדוקה וכו’.
ציפיות ריאליות
- בניגוד לניתוחים “רגילים”, שבהם הצלחה מבחינה רפואית נחווית גם על ידי המנותחים כהצלחה ובהתאם מידת שביעות רצונם, הרי שכשמדובר בניתוחים פלסטיים ישנם למרבה הצער לא מעט מקרים שבהם המנתח יוצא מחדר הניתוח עם תחושת סיפוק משמעותית, ועל פי כל הפרמטרים האובייקטיביים אכן מדובר בניתוח שהצליח – ובכל זאת המנותח/ת חשים אחרת ומתמלאים אכזבה.
הסיבה לכך היא ציפיות לא ריאליות: למשל מי שהחזה שלה היה קטן מאוד ועברה ניתוח הגדלת חזה מתוך אמונה כי השדיים הגדולים יותר יהפכו אותה למישהי אחרת לגמרי, אבל לאחר שהניתוח מסתיים וגם לאחר שתוצאותיו מתבלטות לעין עדיין לא חשה כך, או מי שסבל כל חייו מאף עקום והיה משוכנע כי ניתוח אף יהפוך אותו לסימטרי לחלוטין אבל עקב מגבלות פיזיות שונות המנתח הפלסטי יכל רק לצמצם במידה משמעותית את הנטייה הצידה אך לא להעלים אותה לגמרי.
הדמיות תלת מימד המותאמות אישית למנותח/ת, כלומר הדמיות שבהן המנותחים יכולים לראות לא רק באופן כללי את מהלך הניתוח אלא כיצד הם ספציפית ייראו לאחר ההליך הכירורגי, מסייעות לרופא המנתח להבהיר למנתוחים מה ניתן להשיג באמצעות ניתוח פלסטי, ולא פחות חשוב – מה לא. בדרך זו ניתן להבטיח ציפיות ריאליות ובחירה מושכלת אם לעבור את הניתוח או לא, לא על סמך חלום אלא על בסיס תמונה מציאותית שהתקבלה בהדמיה תלת מימדית.
באופן טבעי, מדובר בהדמיות מסובכות יותר לביצוע, אולם אם לוקחים בחשבון את ההשתכללות הבלתי פוסקת של הטכנולוגיות השונות הרי שסביר להניח כי תוך זמן לא רב הדבר יהפוך לסטנדרט מקובל.