MRI עוברי

מכון MRI

בדיקת MRI למוח העובר

CT ראש

בדיקות אולטרסאונד (US) הן כלי האבחון הנפוץ ביותר המשמש לאבחון התפתחות העובר. סריקות US שגרתיות אלו מספקות תובנות חשובות לגבי העובר הגדל, ומסייעות להריון בריא. עם זאת, ישנם מקרים בהם מתעורר הצורך במידע מקיף יותר עקב חריגות או חששות שהתגלו במהלך בדיקות US. במקרים כאלה, MRI עוברי הוא כלי אבחוני רב עוצמה שיכול להציע תובנות נוספות לגבי בריאות העובר.

תפקידו של MRI עוברי בבריאות העובר

באופן מסורתי, אולטרסאונד הייתה השיטה העיקרית למעקב אחר התפתחות העובר במהלך ההיריון. בדיקות US שגרתיות, כוללות סקירת מערכות ראשונה ושנייה, ממלאות תפקיד מכריע בהערכת הצמיחה והבריאות של העובר. סריקות אלו בדרך כלל מספיקות לרוב ההריונות, מכיוון שרוב ההריונות עוברים מהלך תקין. עם זאת, כאשר יש חשד לסיבוכים או חריגות, או כאשר נדרשת הערכה מפורטת יותר, MRI עוברי נכנס לתמונה.

MRI עוברי מתבקש כאשר בדיקת US מגלה חריגות או חששות הדורשים בירור נוסף. בניגוד לסריקות US שגרתיות, MRI לעובר מספק מבט מקיף ומפורט יותר של העובר המתפתח, מה שהופך אותו לכלי חשוב. המידע המתקבל מהבדיקה יכול לסייע בקבלת החלטות קריטיות לגבי המשך ההיריון או, במקרים מסוימים, לשקול התערבויות רפואיות אחרות.

המורכבות של הבדיקה

MRI עוברי הוא הליך אבחון מורכב וקשה הדורש רמה גבוהה של מומחיות. כתוצאה מכך, הוא מבוצע במספר מצומצם של מרכזים בארץ. בגלל המורכבות של הבדיקה מומלץ לעבור ייעוץ וליווי לפני הבדיקה. פרופ׳ חן הופמן ישמח לייעץ להורים לפני הבדיקה, ולעזור להם להבין את מטרתה ואת התוצאות הפוטנציאליות שלה. בנוסף, לתת חוות דעת שנייה לבדיקה, שרצויה מאוד.

פירוש התוצאות של הבדיקה יכול להיות מאתגר, אפילו עבור אנשי מקצוע רפואיים מנוסים. המורכבויות נובעות מהצורך להעריך את מוח העובר המתפתח, עמוד השדרה ואיברים חיוניים אחרים בדיוק. מכיוון ש-MRI למוח העובר הוא תחום מיוחד, יש מעט ניסיון בעולם, כולל במדינות עם מערכות בריאות מתקדמות כמו ישראל. כתוצאה מכך, שיתוף פעולה בין מומחים רפואיים וניתוח יסודי של התוצאות חיוניים לאבחון מדויק וקבלת החלטות. לכן לעתים מומלץ לבצע MRI עוברי פרטי.

חששי הבטיחות סביב הבדיקה

שאלה נפוצה שהורים רבים מעלים היא על הבטיחות של ביצוע בדיקת MRI במהלך ההיריון. דאגה זו מובנת לחלוטין, שכן רווחת האם והעובר המתפתח היא בעלת חשיבות עליונה.

למרבה המזל, ידע רפואי עכשווי מספק ביטחון בנוגע לבטיחות של MRI עוברי. מחקר רב וניסיון קליני לא חשפו סיכונים משמעותיים הקשורים לבדיקות MRI בהיריון. כתוצאה מכך, הנחיות רפואיות מאפשרות ביצוע בדיקות MRI, לרבות אלו המכוונות לעובר, כאשר עולה צורך רפואי. משמעות הדבר היא שכאשר איש מקצוע רפואי רואה צורך לבצע בדיקת MRI לעובר, היתרונות הפוטנציאליים במונחים של דיוק אבחון וקבלת החלטות מושכלת עולים על כל סיכונים תיאורטיים.

ייעוץ, ליווי ופענוח של בדיקת MRI עוברי אצל פרופ׳ חן הופמן

MRI עוברי מייצג התקדמות משמעותית בתחום האבחון והטיפול לפני הלידה. בעוד שבדיקות אולטרסאונד שגרתיות ממלאות תפקיד מרכזי בבדיקת התפתחות העובר, MRI עוברי נכנס כאשר נדרש מידע מפורט יותר עקב חששות או חריגות שהתגלו. המורכבות של הבדיקה מדגישה את החשיבות של פנייה להכוונה מומחים, ובמידת הצורך, קבלת חוות דעת שנייה.

פרופ׳ חן הופמן הוא נוירורדיולוג מומחה בעל תפקידים מובילים בתחום הניורורדיולוגיה בישראל. פרופ׳ הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, ואחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע”ש שיבא בית חולים תל השומר. פרופ׳ הופמן מייעץ ומלווה הורים בתהליך בדיקת MRI עוברי, וכמובן מפענח בדיוק רב את בדיקת ה-MRI לעובר.

שיתוף המאמר:

קיימים החזרים כספיים בחלק מביטוחים פרטיים ומשלימים! (יש לבדוק בקופ״ח/בביטוח הפרטי שלך)

פרופ' חן הופמן

נוירורדיולוג בכיר

קיימים החזרים כספיים בחלק מביטוחים פרטיים ומשלימים!

(יש לבדוק בקופ”ח/ בביטוח הפרטי שלך)