בדיקות אם אר איי מצילות חיים
MRI – Magnetic Resonance Imaging – ובעברית, דימות תהודה מגנטית – הוא סוג של סורק שמשתמש בשדות מגנטיים חזקים וגלי רדיו כדי להפיק תמונות מפורטות של פנים הגוף. סורק MRI הוא צינור גדול שמכיל מגנטים רבים עוצמה כשהנבדק שוכב בתוך הצינור במהלך הסריקה.
אפשר להשתמש בסריקת MRI כדי לבחון כמעט כל חלק של הגוף כמו, מוח ועמוד שדרה, עצמות ומפרקים, שדיים, לב וכלי דם ואיברים פנימיים.
תוצאות סריקת MRI יכולות לעזור לאבחן את מצב המטופל ולסייע בהכנת תוכנית טיפול אפקטיבית.
היתרון של אם אר איי באיתור גידולים בא לביטוי ברמת דיוק גבוהה של הסורק המגנטי. בדיקת MRI יכולה לגלות הימצאות של סרטן השד בשלבים המוקדמים, להציל את החולה ולהאריך את חייה אם תקבל במהירות את הטיפול המתאים. מכשיר זה רגיש יותר מאולטרסאונד וממוגרפיה.
לכן, יש בכוחו של ה-MRI לסייע לאבחון מצבים רפואיים חריגים ברקמות הגוף הרכות. המידע שיתקבל מבדיקת MRI ישלים את תוצאות הבדיקות המוקדמות.
בדיקות MRI יכולות לאתר גידול במוח, לאבחן טרשת נפוצה, להעריך מצב של מיניסקוס בברך או פריצה של דיסק בעמוד השדרה. יתרון אחר של מערכת הסריקה MRI הוא גם היכולת לראות גידולים מזוויות שונות.
מה קורה במהלך הסריקה?
המטופל שוכב על מיטה שזזה לתוך צינור הסורק. הסורק עובר על פני חלק הגוף הנבדק. הסורק מופעל על ידי מומחה רדיוגרף שהוכשר לבצע צילומי רנטגן והוא נשלט באמצעות מחשב שנמצא בחדר נפרד מהסורק, כדי להרחיק את הרדיוגרף מהשדה המגנטי שיוצר הסורק. אפשר לדבר עם הרדיוגרף דרך אינטרקום והוא יכול לראות את המטופל על מסך הטלוויזיה בכל שלבי הסריקה.
בזמנים מסוימים במהלך הסריקה הסורק משמיע קולות רמים. זהו הזרם החשמלי בסלילי הסורק שמופעלים לסירוגין. יינתנו לכם אטמי אוזניים או אוזניות לפני הסריקה. חשוב מאוד לשמור על שקט ככל האפשר במהלך סריקת האם אר איי. הסריקה נמשכת בין 15 ל-90 דקות, תלוי בגודל האזור הנסרק ובמספר התמונות שנלקחות בעת הסריקה.
בטיחות
מחקר מקיף בוצע כדי לבדוק אם השדות המגנטיים וגלי הרדיו שמופעלים במהלך סריקות MRI יכולים להוות סיכון לגוף האדם. לא נמצאו ראיות לכך שקיים סיכון, מה שאומר שבדיקה זו היא אחת הפרוצדורות הרפואיות הבטוחות ביותר הזמינות היום.