חוות דעת נוספת על בדיקת MRI – מתי מומלץ לבקש?

בדיקת MRI היא האמצעי הרווח לאיתור בעיות כמו פגיעות בשלד ובשרירים, או הפרעות נוירולוגיות. אבל הפענוח שלה יכול להיות מורכב, וכאשר התוצאות אינן חד-משמעיות, או כאשר יש התלבטות ביחס לטיפול – מומלץ לפנות לחוות דעת נוספת של איש מקצוע. פרופ' חן הופמן, יו"ר החברה לנוירורדיולוגיה בישראל, מפרט באיזה מקרים כדאי לשקול חוות דעת שנייה שתבטיח את דיוק האבחון והטיפול, וכמובן שקט נפשי של המטופל.
חוות דעת נוספת על בדיקת MRI

תוצאות לא ברורות או לא חד-משמעיות

במקרים מסוימים בדיקת MRI חוזרת עם ממצאים לא ברורים או לא חד-משמעיים. מונחים כמו “חשוד”, “סביר” או “ייתכן” בתוצאות הבדיקה יכולים לאותת על אי-ודאות באבחנה. במקרים אלה קבלת חוות דעת שנייה עשויה לספק תשובה בהירה יותר. הדבר נכון במיוחד כאשר הפרשנות של הרדיולוג שביצע את הבדיקה הראשונה אינה מתיישבת עם הסימפטומים של המטופל או עם תוצאות בדיקות אחרות. מומחה נוסף עשוי לזהות פרטים חדשים או לספק הקשר נוסף למה שעשוי לגרום לתסמינים, וכך לעזור למנוע אבחנות שגויות.

חוות דעת נוספת על בדיקת MRI:
אי הסכמה בין רופאים

כאשר רופא ראשוני ומומחה, כגון אורטופד או נוירולוג, מפרשים את ה-MRI בצורה שונה, הדבר עלול ליצור בלבול אצל המטופל. למומחים יש לעתים קרובות נקודות מבט ייחודיות המבוססות על תחום התמחותם. אם יש אי הסכמה לגבי ממצאי ה-MRI, התייעצות עם רדיולוג שני בעל ניסיון רב של בדיקות האיבר הנבדק (כגון הדמיה עצבית או הדמיית שרירים ושלד) עשויה לספק תשובה ברורה יותר לגבי טיפול המשכי.

המלצות לטיפול כירורגי או פולשני

אם תוצאות ה-MRI מצביעות על בעיה רצינית הדורשת ניתוח או טיפולים פולשניים אחרים – מומלץ לבקש חוות דעת שנייה. במצבים כמו בעיות בעמוד השדרה, פציעות מפרקים או גידולים מסוימים אישור האבחנה לפני המשך הטיפול יכול להבטיח שהטיפול המומלץ אכן נחוץ. כל ניתוח טומן בחובו סיכונים ותהליך החלמה ממושך, כך שהבטחת האבחנה המדויקת יכולה לחזק את אמונו של המטופל בהחלטותיו של איש המקצוע.

במקרה של תסמינים מתמשכים או מחמירים

כאשר תוצאות בדיקת ה-MRI אינן מצליחות לזהות את המקור לתסמינים מתמשכים או מחמירים – חוות דעת נוספת של איש מקצוע עשויה לספק תובנות לגבי ממצאים שלא היו ברורים לגמרי לעיני מפענח הבדיקה הראשונה. רדיולוג נוסף יכול לספק נקודת מבט חדשה שיכולה לכוון לבדיקות נוספות או שתספק אבחנה שונה.

טכניקות חדשות או התמחות מיוחדת

לבסוף, אם ה-MRI הראשוני בוצע במתקן שאינו מתאים לאבחון בעיות מסוימות, כדאי לבקש חוות דעת שנייה במקום שמתמחה באותה בעיה. לחלק מהרדיולוגים יש הכשרה מתקדמת בקריאת בדיקות MRI עבור מצבים מסוימים, או שהם משתמשים במכונות ברזולוציה גבוהה יותר, מה שעשוי להוביל לאבחנות מדויקות יותר.

חוות דעת נוספת על בדיקת MRI אצל איש מקצוע

כפי שניתן היה להבין, השילוב של מהירות פענוח הבדיקות ומיומנות הפענוח שלהן על ידי איש מקצוע בעל ניסיון הוא קריטי במקרים רבים. חוות דעת שנייה במקרה של בדיקות קיימות, כדי לוודא שלא חל שיבוש בבדיקה או בפענוח, עשויה לשנות את מערך הטיפול והרווחה הנפשית של המטופל מקצה לקצה.

פרופ’ חן הופמן – יו”ר החברה לנוירורדיולוגיה בישראל ורופא מומחה ביחידה הנוירורדיולוגית במרכז הרפואי שיבא תל השומר ומרכז ההדמיה הנוירופדיאטרית והדמיית העובר – מספק במרפאתו בתל אביב פענוח סריקות סיטי וחוות דעת שנייה בתוך 24 שעות, באמצעות הציוד המתקדם והטכנולוגיות העדכניות ביותר, ומבטיח ניסיון רב שנים וליווי אישי חם של כל מטופל ומטופלת.

שיתוף המאמר:

קיימים החזרים כספיים בחלק מביטוחים פרטיים ומשלימים! (יש לבדוק בקופ״ח/בביטוח הפרטי שלך)

פרופ' חן הופמן

נוירורדיולוג בכיר

קיימים החזרים כספיים בחלק מביטוחים פרטיים ומשלימים!

(יש לבדוק בקופ”ח/ בביטוח הפרטי שלך)